Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик на таблото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от zoky Покажи съобщение
    Значи от написаното тука разбирам, че уреда на таблото взима информация от датчика, който е на термостата, а самото ПЦ на колата от друго място???? Ако пък и ПЦ на колата взима инфо от същият датчик, следователно датчика е наред, а уреда на таблото или връзката му с ПЦ на колата (ако има такава) не е наред...
    При различните модели е различно. Ако си с един датчик всичко се взема от него. Ако си с два то уреда взема от термостата, а компютъра от този на блока.

Най-добре синфрачервен термометър да се провери реално температурата на двигателя.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от zoky Покажи съобщение
      Значи от написаното тука разбирам, че уреда на таблото взима информация от датчика, който е на термостата, а самото ПЦ на колата от друго място???? Ако пък и ПЦ на колата взима инфо от същият датчик, следователно датчика е наред, а уреда на таблото или връзката му с ПЦ на колата (ако има такава) не е наред...
      Не знам как е при твоя мотор, но при мен температурният датчик, който подава към ЕКУ-то е на самия термостат и е с две крачета, а онзи, които мери за уреда в купето е на блока на двигателя точно сад термостата.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Не знам как е при твоя мотор, но при мен температурният датчик, който подава към ЕКУ-то е на самия термостат и е с две крачета, а онзи, които мери за уреда в купето е на блока на двигателя точно сад термостата.
        Това е истината !
        Сменял съм датчик за уреда на таблото (20лв).
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
        X